Põhi:
Biskviittaigen 3 munast (+ 3spl suhkrut + 3 spl jahu)
Täidis:
600 g kohupiima
200 g suhkrut
150 g võid
4 muna - eraldi vahustada munavalge
100 g jahu
Glasuur: (võib ka ära jätta või asendada marjadega)
200 g šokolaadi
75 g võid
Kõigepealt küpsetan biskviidi tavalisel ahjupannil.
Või ja suhkur vahustada, lisan ükshaaval munakollased (jätkan vahustamist), lisan kohupiima, siis jahu, lõpuks munavalgevahu.
Küpsetusvormi põhja ja külgedele panna paber, küljed määrida või ja mannaga. Põhjale biskviit, sellele täidis. Ahju, 1 tund 170 kraadil.
Glasuur: või sulatada, tõsta vesivannile ja lisada šokolaad. Katta jahtunud tort glasuuriga, kaunistada.
Laisa inimese variant:
Olen teinud ka nii, et küpsetasin biskviidi otse tordivormis, siis lisasin sellele kohupiimatäidise ja küpsetasin edasi. Kasutasin kirsikohupiima ning tordi kõrvale pakkusin kirsikompotti. Imehea oli.
No comments:
Post a Comment