Tuesday, November 6, 2012

Trühvlikommid


Trühvlite põhiretsept
100 ml vahukoort
30 g     võid (toasoe)
120 g   tumedat šokolaadi

Lisandid:
riivleib, Marie kommid, pähklid, mandlid, kuivatatud puuviljad, alkohol, kookoshelbed jm

-vahukoor kuumutada (mitte keema lasta), veidi jahutada. Lisa šokolaaditükid, sega; lisa või, sega ühtlaseks
-lisa meelepäraseid lisandeid (purustatud Marie kommid, riivleib, pähklid, alkohol, tšilli, küpsised)
-mass külmkappi tahkuma
-jahedast massist vormida trühvlid. Sisse võib peita terveid pähkleid, mandleid, kuiv. puuvilju.
-trühvleid kasta šokolaadi, veeretada kakaos, kookoshelvestes, mandlipurus

NB! Šokolaad sulata alati vesivannil: potis vesi keema, tõsta pliidilt ära, sinna peale kauss šokolaaditükkidega. Kausi serv peab ulatuma üle poti serva, et ei tuleks auru vahelt välja.


Pähkli-vahvlitrühvlid
100 g vahvleid
100 g röstitud metspähkleid
200 g Nutellat
125 g šokolaadi tumedat

Haki pähklid ja vahvlid, sega nutellaga ja vii külma. Veereta pallid, uuesti külma. Sulata šokolaad, vajadusel lisa õli ja kasta tahkunud kommid šokolaadi sisse. Kaunista terve pähkliga.


Mandlitrühvlid
75 g tumedat ja 75 g heledat šokolaadi
150 g piimašokolaadi kastmiseks
15 g võid
75 g vahukoort
50 g purustatud mandleid + 50 g veeretamiseks

Tee põhiretsepti järgi trühvlid. Kasta sulatatud piimašokolaadi, veereta mandlipurus.

Martsipani-nougati kommid
100 g tumedat šokolaadi
125 g martsipanimassi
50 g   pähklikreemi e nougatit
valget šokolaadi kastmiseks

Lõika pähklikreemi tahvlist väikesed kuubikud ja viiluta martsipan õhukesteks viiludeks Aseta pähklipasta tükid martsipaniviilude keskele südamikuks ja vormi nende ümber martsipanikihist ümmargused kuulid. Kasta valgesse šokolaadi, lase taheneda, kaunista tumeda šokolaadi triipudega.

Astelpaju-šokolaadi trühvlid
150 g tumedat šokolaadi
100 g võid
2 (1,5) muna
18 g tumedat suhkrut
18 g mandlijahu - röstida 200 kraadil 5 min
18 g piima
18 g toorjuustu
astelpajunapsi
kakaopulbrit

Või ja šokolaad sulatada, munavalged kõvaks vahuks. Šokolaadisegu hulka suhkur, munakollased, mandlijahu, omavahel segatud piim ja toorjuust. Lõpuks kergelt segada munavalged. Segu küpsetusplaadile, 150 kraadil 10 min. küpsetada.
Ahjust välja, alkohol sisse, segu kaussi, külma.
Piisavalt tahenenud segust vormin pallid, sisse sügavkülmutatud astelpajumarjad. Veeretan kakaos.



1 comment:

  1. I had not checked in a while, and the developments are GREAT! Does this mean you abandoned completely your previous project? Or can orders be still placed...Just to know. I hope you add the recipe of the cake you brought last time to us. It was delicious!

    ReplyDelete