Thursday, March 21, 2013

Juustukook astelpajukreemiga

Kook:  250 g toorjuustu
            200 g valget šokolaadi
            50 g suhkrut
            100 g hapukoort
            4        muna
10 g mannat
10 g võid
vanillisuhkrut
Sega kokku toorjuust, hapukoor, vanillisuhkur ja suhkur, vahusta ühtlaseks. Lisa muna, vahusta. Sulata vesivannil šokolaad, lisa viimasena massile. Määri vorm või ja mannaga. Küpseta 130 kraadi juures, kuni pealt hakkab värvi muutma, siis 185 kraadil kuni kuldpruuniks. Jahuta, serveeri järgmisel päeval.
Astelpajukreem: 200 g astelpajumarju
                        4 muna
                        1 sidruni mahl
                        8 g želatiini
                        50 g vett
190 g võid
100 g suhkrut
Püreeri marjad, sõelu. Paisuta želatiin. Sega astelpajupüree, sidrunimahl ja suhkur, vesivannil kuumutada, jahutada. Vispelda sisse munad. Siis vispelda sisse tükeldatud või, sega ühtlaseks massiks. Sega sisse želatiin, pane kastmepudelisse, külmkappi. 
Koogi juurde paku röstitud pähkleid.

No comments:

Post a Comment