Thursday, March 21, 2013

Kaks Pavlovat

PAVLOVA LUIGEKE MARJAKSTMEGA
Besee:
6 munavalget
200 g suhkrut
2 sl (20g´) maisitärklist
1 sl (15g) valge veini äädikat

Kreem:
120 g toorjuustu
200 ml vahukoort
1 sl brändit
1 sl suhkrut
vanillisuhkrut
120 g vaarikaid

Maasika-vaarikakaste:
2 dl vaarikaid
2 dl maasikaid
2 sl maasikalikööri
1 sl suhkrut

Tee sakilise pritskotiga beseetaignast põhi ja tiivad, tavalise pritskotiga 2-kujulised kaelad.
Põhjale pritskotiga peale kreem, selle sisse torkad kaela ja külgedele tiivad.




KLASSIKALINE PAVLOVA
Besee:
2 suurt munavalget
100 g suhkrut
1 tl maisitärklist
poole vanillikauna seemned
0,5 tl valge veini äädikat
Küpseta 1,5 tundi 100 kraadi juures.

Vahukoore-kohupiima kreem:
2 dl vahukoort
100 g kreemjat kohupiima
2 sl suhkrut
vanillisuhkrut
Kaunistamiseks granaatõunu, kiivit vm.

Võib teha nii suure koogi kui väikesed  koogikesed.
Ja kui mingist küpsetisest munavalgeid üle jääb, võib teha lihtsad kodused beseekoogid sama retsepti järgi.
Siin siis minu "ülejäägikoogid" metsmaasikatega.

No comments:

Post a Comment