200 g piima
140 g valget šokolaadi
180 g 35% koort
15 g mandlilikööri
30 g fariinisuhkrut
kaneeli, vaniljekaun, apelsin
16 g želatiini +140 g vett
I päev: Kuumuta piima ja vanillikauna tasasel tulle 5 min. Tõsta pott tulelt, lisa šokolaad, sega. Lahusta želatiin külmas vees, sulata vesivannil. Lisa piima-šok.segule mandliliköör ja sulat. Želatiin. Jahuta, võta vanillikaun välja. Vahusta rõõsk koor, lisa piimasegule. Kalla vormidesse, pane külma tarduma.
II päev: Sulata vesivannil fariinisuhkur ja kaneel vähese veega, vala panna cotta peale, 30 min. külmas.
Sabayon kaste: 2 muna
100 g suhkrut
120 g valget veini
riivitud sidrunikoort
Vispelda kmunakollane heledaks vahiks, lisa vein ja riivitud sidrunikoor. Pane segu vesivannile, kuumutades vahustan kuni paksu vahuni.
Vaarika coulis: Püreeri vaarikad, kurna läbi sõela, sega sisse tuhksuhkrut ja vaarikalikööri.
Suhkruküpsis
10 g void
50 g suhkrut
25 g sidrunimahla
Sulata või paotis, sega sisse suhkur ja sidrunimahl.
Küpseta 180 kraaadil ca 5 min, kuni küpsised on helepruunid.
NB! Jäta suured vahed, küpsised vajuvad laiaks.
No comments:
Post a Comment