Valge kiht:
350 g vahukoor
280 g piima
160 g suhkrut
vaniljekaun
8 g želatiini
1 spl Vana Tallinna
Pane potti rõõsk koor, piim, suhkur, pikuti poolitatud vaniljekaun, kaneelikoor, Vana Tallinn. Kuumuta keemiseni, kogu aeg segades, tasasel tule 5-10 min (ei keeda!). Pott tulelt ära, seisab pool tundi Eemalda vaniljekaun ja kaneelikoor.
Leota želatiini külmas vees 1:6 ca 15 min, sulata vesivannil ja lisa peene joana kooresegule. Vispelda läbi, vala pokaalidesse, lase külmikus tarduda.
Punane kiht:
500 g jõhvikamahla
200 g vett
200 g suhkrut
16 g želatiini
8 nelki, kaneelikoort, sidrunimahla
Vesi ja maitseained keema, tõsta maitseained välja. Lisa suhkur, sidruni- ja jõhvikamahl. Lase veidi jahtuda.
Leota želatiin külmas vees 15 min, sulata vesivannil, lisa vedelikule, pidevalt segades. Lase jahtuda, vala valgele kihile peale, külma tarduma.
Kohupiimalisand:
150 g kohupiimapastat
150 g vahukoort
40 g suhkrut
vaniljesuhkrut
Sega kohupiim ja suhkrud, vahusta rõõsk koor ja sega kohupiima hulka.
Tarretise võib teha ka vormi ja lõigata sealt hiljem viilud.
No comments:
Post a Comment