Tuesday, March 19, 2013

Martsipanitort


Biskviittaigen:
5 muna
120 g suhkrut
120 g jahu
Küpsetan eraldi 3 ratast, läbimõõt 20 cm.

Immutamiseks:
Siirup 100 g vett + 80 g suhkrut, minut keeta, jahutada.
Lisada võib kompotisiirupit, apelsinimahla jm.

Kohupiimakreem:
500 g kohupiima
250 g rõõska koort - vahustan
100 g suhkrut
Vanillisuhkur, sidruni mahl ja riivitud koor
Peale: Virsikukompotti / vaarikaid
Kohupiim sega suhkruga, vanillisuhkruga, sidruniga. Lõpuks hulka vahukoor.

Kaunistuseks:
300 + 100 g martsipani
Šokolaadi
Tuhksuhkrut

Laduda äravõetava põhjaga koogivormi:
- biskviitpõhi õigetpidi + immutan
- marjad
- kohupiimakreem
- biskviit tagurpidi + immutan (vajuta torti kokku)
- marjad
- kohupiimakreem
- biskviit tagurpidi + immutan (vajuta torti kokku)
- võib veelkord panna kohupiima.
Külma seisma.
Mõõdan nööriga ära tordi läbimõõdu + 2 serva kõrguse. Rullin tuhksuhkru või kartulitärklisega 300 g martsipani kettaks, vähemalt mõõdunööri pikkuse läbimõõduga. Keeran martsipani õrnalt ümber taignarulli ja rullin ta tordi peale lahti. Kohendan tordiserva sirgeks. Kaunistan 100 g martsipanist kaunistustega, šokolaadiga jne.


No comments:

Post a Comment